Trenger du regnskapsfører?

Hvis dere er i stand til å føre et korrekt regnskap selv, trenger dere ikke å sette ut regnskapsføringen til et regnskapsbyrå.

Styret i et aksjeselskap er imidlertid ansvarlig for at selskapets regnskap holder mål, og mange finner ut at det er tid og krefter å spare på å la profesjonelle gjøre deler eller hele jobben.

I dag muliggjør nettbaserte økonomisystemer et smidig samarbeid mellom bedrift og regnskapsbyrå, og arbeidsdeling er vanlig.

Det er ingen formelle krav til ansatte for at disse skal kunne føre bedriftes regnskap.

Dog, selv med all god hjelp som ligger i de moderne regnskapssystemene, så er det visse grunnkunnskaper som er viktig å få på plass.  Det kan være dyrt å rette opp feil i regnskapet!  Les mer om dette her:  Føre regnskapet selv? Anbefalinger og gevinster

Dette bør dere huske på hvis andre enn firmaets ansatte skal føre regnskapet:

Hvis noen andre enn firmaets ansatte skal føre regnskapet, må de være autorisert av Finanstilsynet. Det skal alltid foreligge en skriftlig avtale med regnskapsføreren.

Husk at Enhetsregisteret i Brønnøysund må få melding om hvem som til enhver tid er regnskapsfører. Dette gjør du ved hjelp av samordna registermelding i Altinn. Regnskapsbyrået vil minne deg på dette når dere skriver kontrakt.

Ønsker du å lære mer om regnskap?
Da er undervisning i mindre grupper er en ideell læringsarena. Se mer informasjon om vårt grunnkurs her:
Regnskap Grunnkurs  – Lær å føre ditt eget regnskap

Trenger du å anskaffe et godt regnskapsprogram?  Se vår oversikt over gode web-baserte regnskapsprogrammer her: Regnskapsprogrammer på nett

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar