Regnskapsprogrammer på nett

Oppdatert per mai 2022.

Det er i dag en rivende utvikling innen web-baserte regnskapsprogrammer, og nye gode programmer er kommet til.

Disse gir deg som bruker flere fordeler, i forhold til de tradisjonelle Windows-baserte løsningene:

  • Økt tilgjengelighet. Når du er enn er tilkoblet internett, så er det bare å logge inn, og du har full tilgang til alle dataene.
  • Enklere arbeidsdeling. Dersom du ønsker hjelp fra regnskapsfører eller revisor, så er det enkelt å gi dem tilgang til regnskapsprogrammet, og det er enkelt å avtale arbeidsdeling.
  • Du slipper programvedlikehold og backup. Dette tar leverandøren seg av, og er inkl. i månedsleien.

 

 

Vi vil her gi en oversikt over de mest aktuelle programmene for små til mellomstore bedrifter, og si litt om de enkelte.

 

1. Regnskapsprogrammer med begrensede valgmuligheter


Fiken regnskapsprogram

Månedspris kr 169,- + lønn kr 70,- for første lønnsslipp og deretter kr 35,- for hver av de neste. Integrasjon bank 49,- KID kr 49,-.

Det er ingen begrensning i antall brukere, bilag, utsendte faktura eller lignende.

Tilleggspris: Pris per E-faktura ikke oppgitt +  pris KID ikke oppgitt. Mulighet for timeregistering til ekstra kost.

Ved 3 ansatte koster programmet slik fra kr 407,- per måned.

Testmodul 30 dager mulig. Fiken markedsfører seg særlig mot små selskaper: «Regnskap er enklere enn du tror – med Fiken klarer du det selv».

Fiken har per nå 60 000 brukere og er et av de mstet regnskapsprogrammene populære i Norge, mange innen håndtverk og innen enkeltpersonforetak.

“Et språk du forstår”. I Fiken finner du ikke kredit og debet, men kjøp og salg. På denne måten forsøker Fiken å gjøre regnskap så enkelt som mulig.  Dog er det jo en grunn for at alle fag har sitt språk, det er for å kunne kommunisere så nøyaktig som mulig, og gi en felles oppfattelse av en situasjon.  Denne muligheten går du i stor grad glipp av når du ikke lærer de grunnleggende faguttrykkene.

Om programmet: Egen modul for integrasjon mot 50 forskjellige banker som virker veldig godt når den er ferdig oppsatt. Enkelt brukeroppsett og standard rapporter som kan skrives ut til Excel. Fiken er koblet mot foretaksregisteret og henter informasjonen til en leverandør eller kunde, når du registrerer inn foretaksnummer.

Se deres hjemmeside her: Fiken

Conta regnskapsprogram

Månedspris for Smart versjonen: Kr 229,- . Lønn kr 69,- per måned. Integrasjon bank kr 49,- per måned.

Tilleggspris: Kr 3 per E-faktura /Vipps +  pris KID ikke oppgitt. Mulighet for timeregistering til ekstra kost.

Ved 3 ansatte koster programmet slik fra kr 317,- per måned.

Testmodul 30 dager mulig. Conta markedsfører seg som «Uansett om du har en stor eller liten bedrift trenger du ikke være ekspert for å fakturere og føre regnskap med Conta».

Kan sees på som en direkte konkurrent til Fiken og Luca REgnskap, med litt mer “standard regnskapspreg” og veldig brukervennlig.

Har modul for bankintegrasjon mot de fleste større bankene i Norge. Enkelt brukeroppsett og standard rapporter som kan skrives ut til Excel.  Flere tilleggsmoduler, bl.a. timeregistrering. Har egen regnskapsbyråløsning.

Se deres hjemmeside her: Conta

 

Luca Regnskap

Månedspris: Kr 99,- . Lønn kr 39,- per måned. Integrasjon bank kr 49,- per måned.

Tilleggspris: Kr 3 per E-faktura /Vipps +  pris KID ikke oppgitt.

Ved 3 ansatte koster programmet slik fra kr 138,- per måned.

Testmodul 30 dager mulig. Luca Regnskap markedsfører seg som «Brukervennlig og rimelig regnskapsprogram – skreddersydd for små bedrifter og enkeltpersonforetak.».

Kan sees på som en direkte konkurrent til Fiken og Conta, med litt mer “standard regnskapspreg” og veldig brukervennlig.

Luca Regnskap er en ganske ny aktør på markedet, og hittil har jeg ikke fått testet ut deres program.  Programmet er populært – har 10 000 brukere, og er i hurtig vekst.

Se deres hjemmeside her: Luca Regnskap

Visma eAccounting regnskapsprogram

Månedspris for Smart versjonen: Kr 189,- + flere brukere for Visma eAccounting koster 89,- ekstra per måned per bruker. Lønn kr 35,- for hver lønnsslipp. Integrasjon bank.

Tilleggspris: Kr 3 per E-faktura +  pris KID ikke oppgitt. Mulighet for timeregistering til ekstra kost.

Ved 3 ansatte koster programmet slik fra kr 472,- per måned.

Testmodul 30 dager mulig. eAccounting markedsfører seg som «Enkelt og smart regnskapsprogram for små bedrifter». Programmet er markedsleder i denne gruppen med sine vel 60  000 brukere, og er meget brukervennlig.

Har modul for bankintegrasjon mot de fleste større bankene i Norge. Enkelt brukeroppsett og standard rapporter som kan skrives ut til Excel.  Flere tilleggsmoduler, bl.a. timeregistrering. Har egen regnskapsbyråløsning.

Se deres hjemmeside her: Visma eAccounting

2. Regnskapsprogrammer som du kan vokse med


PowerOffice GO regnskapsprogram

Månedspris kr 275,- + lønn kr 125,- og deretter kr 35,- for hver lønnslipp. Integrasjon bank, KID ikke oppgitt. Tilleggspris: Kr 8 per faktura + kr 3 per andre typer bilag.

Ved 3 ansatte koster programmet slik fra kr 470,- per måned, med tillegg per faktura og bilag.

Testmodul 30 dager mulig. PowerOfficeGo markedsfører seg som «Mer tid til å skape verdier».

App for å koble sømløst til eksterne lønnsprogrammer (ekstra kost).  Flere tilleggsmoduler , bl.a. timeregistrering, har egen regnskapsbyråløsning.

Se deres hjemmeside her: PowerOffice

Tripletex regnskapsprogram

Månedspris for «Smart» fra kr 249 + lønn kr 49 per ansatt. (Etablering av avtalen koster  kr 1200,-)

Ved 3 ansatte koster programmet slik fra kr 396,- per måned, med tillegg per faktura og bilag. Integrasjon bank ikke oppgitt, KID kr 3 per faktura + elektroniske bilag kr 1,50 per bilag.

Testmodul 14 dager mulig. For denne prisen er antall bilag maks 500, men reiseregningsmodul er inkludert. Tilbyr også «Komplett» versjon inkl. timeregistering og prosjekt fra kr 499 per måned. Fleksibel bankintegrasjon via Nets.

Tripletex er koblet mot foretaksregisteret og henter informasjon til en leverandør eller kunde, når du registrerer inn foretaksnummer. Har egen regnskapsbyråløsning.

Se deres hjemmeside her: Tripletex

Uni Economy regnskapsprogram

Månedspris komplett per bruker kr 1119,- + lønn kr 12 per ansatt. Integrasjon bank, KID er inkl?  Tilleggspris per faktura og per bilag: EHF/OCR kr 3 per faktura + Remmitering kr 1,50 per bilag.

Ved 3 ansatte koster programmet slik fra kr 1155,- per måned.

Testmodul 30 dager mulig. Uni Economy har mange funksjoner og tilleggsmoduler: Timeregistrering og prosjektmodul, fleksibel bankintegrasjon via Nets. Også integrert CRM-modul.

Uni Economy er koblet mot foretaksregisteret og henter informasjon til en leverandør eller kunde, når du registrerer inn foretaksnummer. Har egen regnskapsbyråløsning.

Kan skaleres opp til å dekke behovet for større mer/komplekse bedrifter.

Se deres hjemmeside her: unieconomy

24SevenOffice regnskapsprogram

Månedspris kr 429,- for 3 brukere + lønn kr 29,- for hver lønnslipp. Integrasjon bank, KID ikke oppgitt. Tilleggspris per EHF/efaktura og per bilag kr 3,-

Ved 3 ansatte koster programmet slik fra kr 526,- per måned, med tillegg per faktura og bilag.

Testmodul 14 dager mulig. Programmet har mange funksjoner og tilleggsmoduler: Timeregistrering og prosjektmodul, fleksibel bankintegrasjon via Nets. Også integrert CRM-modul.

Kan skaleres opp til å dekke behovet for større mer/komplekse bedrifter. Har egen regnskapsbyråløsning.

Se deres hjemmeside her: 24Sevenoffice

 


Alle programmene i oversikten er gode og brukervennlige, og reell pris per måned vil være avhenging av løsninger du velger og antall bilag.

Generelt ser vi at de “billige løsningene” krever tilleggsmoduler og ekstra kostnader som er inkludert i de litt “dyrere løsningene”.

Så velg gjerne et system du trives med, og som dekker ditt behov både i dag og innen det du forventer fremover.

 

Ønsker du å lære mer om økonomi og regnskap?

Et godt regnskapsprogram blir enda bedre nå du har kunnskap om regnskapsfaget. 

Da er undervisning i mindre grupper en ideell arena, og jeg anbefaler gjerne vårt  Regnskap Grunnkurs – Lær å føre ditt eget regnskap   Se våre  Regnskap Grunnkurs her. 

Det er ikke nødvendig med forkunnskaper i økonomi for å få godt utbytte!

 


_____________________________________________________________________